Aikidoliitto
kamppailijaeikiusaa

Kamppailija ei kiusaa-seminaari

Kiusataanko seuroissa? Mitkä ovat ohjaajan keinot puuttua? Miten tunnistaa kiusaaminen? Yhdessä #‎kiusaamistavastaan -seminaari Valo-talolla pureutuu näihin asioihin su 4.10.2015 klo 10-15. Ennakkotiedoista poiketen ilmoittautumisia otetaan vastaan la 3.10. saakka.

Aiheita:

Eeva-Liisa Markkanen koulurauhan ja kiusaamisen ehkäisyn asiantuntija MLL:sta: ”Kiusaamisen tunnistaminen voi olla vaikeaa. Nuori ei aina uskalla tai halua kertoa aikuiselle kiusaamisesta, sillä hän ei luota siihen, että aikuinen voisi auttaa tilanteessa.”

Marja Peltola nuorisotutkimusseurasta: ”Väkivaltaa harrastuksenohjaajan tai valmentajan taholta kohtaavat erityisesti pojat. Myös ulkomaalaistaustaiset lapset kohtaavat muita useammin väkivaltaa harrastuksissa.”

Sarah Storm Folkhälsanista: ”Vi gör det tillsammans –kampanja työskentelee sen puolesta, että urheileva lapsi tai nuori tuntisi itsensä tervetulleeksi seuraan tai joukkueeseen. Folkhälsanin tutkimus osoittaa, että kiusaaminen on yksi syy siihen, että lapset ja nuoret lopettavat urheilun.”

Maija Gellin Vertaissovittelu VERSOsta: ”VERSO eli vertaissovittelu on ratkaisukeskeisyyteen pohjautuva menetelmä, joka tarjoaa vaihtoehtoisen ja vapaaehtoisen tavan ratkaista ihmisten välisiä ristiriitoja seuran arkipäivässä”

Ilmoittautuminen seminaariin osoitteessa www.kamppailijaeikiusaa.fi tai suoraan tässä linkissä: https://rekisteri.sportti.fi/tapu/pub/taekwondo/event.php?id=4515 la 3.10. mennessä. Seminaarin hinta on 10€ ja se kattaa kahvitarjoilun.

Arkisto