Aikidoliitto

Sporttirekisterin rekisteriseloste

Henkilötietolaki (523/1999) 10 §
Laadittu 17.3.2011
Päivitetty 22.10.2016

Rekisterin pitäjä

Suomen Aikidoliitto – Finland Aikikai ry
Radiokatu 20, 00093 SLU
aikido@aikidoliitto.fi, 040 573 8166

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Pauliina Niskanen
Radiokatu 20, 00093 VALO / 00240 HELSINKI
aikido@aikidoliitto.fi, 040 573 8166

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Lajiliiton lisenssien, jäsenyyksien, luottamustehtävien, aikidovyöarvojen, graduointituomarioikeuksien, japanilaisten opettaja-arvojen sekä koulutustietojen hallinnointi.

Rekisterin tietosisältö

Nimi, hetu, sukupuoli, syntymäaika, kansalaisuus (mikäli ei suomalaista hetua), osoitetiedot, mahdolliset kielitoiveet (esim. jäsenlaskusta varten), tiedot henkilön lisensseistä sekä jäsenyyksistä liiton alaisissa seuroissa. Tiedot liiton myöntämistä ansiomerkeistä, luottamustoimista, lajiliiton lehtitilaukset, lajiin liittyvät koulutukset, vyöarvot, graduointituomarioikeudet sekä japanilaiset opettaja-arvot

Säännönmukaiset tietolähteet

Lisenssin verkko-osto, seuran lisenssinosto-työkalu (nippulisenssi), Sporttirekisterin Tapahtumahallinta-ilmoittautuminen, kyu-graduointien rekisteröintikaavake.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Lajiliitto voi luovuttaa tietoja voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa. Lajiliitto voi itse tiedottaa lajiin liittyvistä tärkeistä asioista rekisterissä oleville. Lajiliitto voi luovuttaa tietoja yhteistyökumppaneilleen ja kolmansille osapuolille sähköisesti. Jokaisella henkilöllä on oikeus kieltää tietojen luovuttaminen.

Tietojen siirto EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle

Kts. yllä.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Manuaalinen aineisto

Ensisijaisesti yksilön tunnistamisessa käytetään sportti-id:tä. Tulostetuissa listauksissa pyritään välttämään henkilötunnuksen näkymistä. Tulosteet joissa on henkilötunnus tuhotaan silppuamalla tai polttamalla.

ATK:lla käsiteltävät tiedot

Tiedot on varmistettu käyttäjätunnuksien ja salasanojen taakse. Käyttäjätunnukset myönnetään lajiliitossa, kuten myös käyttöoikeustaso. Käyttöoikeustaso määräytyy sen mukaisesti mitä tietoja käyttäjä tarvitsee. Lajiliitto seuraa käyttäjien kirjautumisia ja heidän tekemiään muutoksia.