Aikidoliitto

Liittotiedote 1/2012

Tässä liittotiedotteessa:

 1. Hallituksen päätöksiä
 2. Tulevia tapahtumia
 3. Suoritettuja dan-arvoja
 4. Seuratervehdykset Facebookiin
 5. Aikidolisenssi 2012

Hallituksen päätöksiä

Hallituksen kokouksessa 4.3.2012 päätettiin mm seuraavaa:

 • Yoshinkai hyväksyttiin Aikidoliiton jäsenseuraksi
 • Smartumin liikuntasetelit käyvät maksuvälineenä liiton järjestämillä leireillä
 • Liiton järjestämät leirit ovat vuoden 2012 aikana ilmaisia hallituksen jäsenille, valiokuntien jäsenille, webmasterille sekä Aikidolehden päätoimittajalle.
 • Graduointi- ja ohjaajaoikeudet (liiton koulutuksiin osallistuneet) kaikilla tasoilla edellyttävät sitä, että oikeudet saanut toimittaa liittoon allekirjoittamansa paperin, jossa kertoo lukeneensa SLU:n ja Aikidoliiton eettiset ohjeet, sekä sitoutuvansa noudattamaan niitä. Mikäli henkilö ei katso voivansa allekirjoittaa paperia tai toimii eettisten ohjeiden vastaisesti, liitto voi ottaa häneltä pois myönnetyt graduointi-, valmentaja- ja ohjaajajoikeudet. Tästä lisäätietoja lähiaikana.

Tulevia tapahtumia

Kevätliittokokous pidetään Pääsiäisleirin yhteydessä sunnuntaina 8.4 klo 13.15 Lauttasaaren yhteiskoululla, osoitteessa Isokaari 19, Helsinki.

Pääsiäisleiri Helsingin Lauttasaaressa 6.-9.4.2012. Pääsiäisleirille voi 26.3 saakka ilmoittautua ennakkoon osoitteessa:  https://www.aikidoliitto.fi/fi/ennakko-leiri-2012. Linkki löytyy myös liiton etusivulta. Leirin hinta ennakkoon ilmoittautuneille 80 e, leirillä maksettuna 90 e. Ennakkoon ilmoittautuneet saavat leirilaskun liitosta.

Your Fight nuorten leiri (14-20v) Pajulahdessa 11.-13.5.2012 Lisätietoja ja ilmoittautumiset täältä. Ilmoittautuminen päättyy 19.3.

Junnujen kesän kohokohta Suuri Budoleiri (8-14v) Tampereen Varalassa, 8.-10.6.2012. Ilmoittautuminen ja lisätiedot osoitteessa www.suuribudoleiri.net

Kesäleiri Iisalmessa 25.-29.7.2012

Katso tästä seurojen leirit ja muut tapahtumat.

Liitteenä leiri-ilmoituksia

Vuoden 2012 dan-graduoinnit (suluissa eräpäivä):

7.4 (2.3) Pääsiäisleiri, 21.4 (16.3) Jyväskylä, 19.5 (13.4) Helsinki, 14.7 (1.6) Hanko, 28.7 (15.6) Kesäleiri, 25.8 (6.7) Tampere ja 20.10 (7.9) Järvenpää.

Dan-graduointeihin ilmoittaudut helpoiten sähköisellä lomakkeella:

https://www.aikidoliitto.fi/fi/graduointi/dan-koehakemus

Koulutukset:

I-tason Perusohjaajakoulutus, kouluttajana Juhani Laisi, 6.dan shihan. Osa 1: 31.3-1.4 ja osa 2: 28.-29.4. Helsinki

Kamppailulajien yhteinen II-tason Junioriohjaajakoulutus 13.-15.4.2012 ja 4.-6.5.2012 Kisakallion Urheiluopisto
Ilmoittautumiset koulutuksiin: aikido@aikidoliitto.fi

Suoritettuja dan-arvoja

Tikkurilassa 4.2.2012 suoritettiin seuraavat dan-arvot

 • 1.dan: Joakim Borgmästars, Vincent Guiraud, Heidi Ihanamäki, Milla Johansson, Lasse Laiho, Petri Myllärinen ja Henry Scheinin.
 • 2.dan: Ismo Huhtiniemi
 • 4.dan: Kari Mantere
 • Samalla rekisteröitiin ulkomailla suoritettuja dan-arvoja: 3.dan: Tommi Telanto, Sami Jylhä

Lämpimät onnittelut uusista dan-arvoista!

Facebook – seurojen kuvatervehdykset

Tarjoamme jatkossakin seuroille mahdollisuutta esittäytyä liiton Facebook-sivulla. Kuvatervehdyksen lyhyen tekstin kera voi lähettää osoitteella aikido@aikidoliitto.fi, kuvat julkaistaan saapumisjärjestyksessä.

Kiitokseksi tervehdyksestänne lähetämme seuroille 8 kpl Petteri Sileniuksen Harmonisen Voiman Tie-kirjoja vapaasti käyttöönne.

Jos et vielä ”tykkää” Suomen Aikidoliitosta Facebookissa, käy kurkkaamassa sivusto tästä.

Aikidolisenssi 2012

Jos et vielä ole maksanut vuoden 2012 lisenssiä voit tehdä sen vaikka tänään!

Miten saat AIKIDOLISENSSIN ?

Lisenssin saa osoitteesta: https://sporttilisenssi.slu.fi/ Lisenssistä löytyy myös Aikidoliiton kotisivuilta, www.aikidoliitto.fi kohdasta ”Lisenssi”.

Vanhat lisenssinhaltijat joilla on sähköpostiosoite Sporttirekisterissä, ovat 16.12.2011 saaneet lisenssilaskun sähköpostiinsa. Maksaessasi lisenssilaskua, muista EHDOTTOMASTI mainita viitenumero. Viitenumerolla tietosi kohdistuvat rekisteriin annettuihin henkilötietoihin ja näin mm. vakuutusyhtiö saa tiedot ja Aikido-lehtikin tulee sinulle kotiin.

Mikäli et ole saanut laskua sähköpostiisi voit ostaa lisenssin osoitteesta: https://sporttilisenssi.slu.fi/

Urheiluliittojen lisenssi koostuu kahdesta osasta; lisenssiosasta ja vakuutusosasta. Lisenssi on liittojen tapa hoitaa rekisteröintitarvetta. Lisenssituloilla ylläpidetään myös liiton tarjoamia palveluja jäsenseuroille ja jäsenille mm. koulutus- ja valmennustoimintaa, leiritoimintaa, junioritoimintaa, tiedotustoimintaa sekä kansainvälistä toimintaa.

Urheiluliitot ovat halunneet varmistua harrastajiensa turvasta lajia harrastettaessa. Liitot edellyttävät joko lisenssivakuutuksen tai muun vastaavan vakuutusturvan voimassaoloa. Lisenssivakuutus on liiton neuvottelema edullinen ryhmävakuutus, joka kattaa kyseisessä lajissa sattuneet tapaturmat.

Miten saat Aikidolisenssin ?

Uudet lisenssiasiakkaat ostavat lisenssin osoitteesta: https://sporttilisenssi.slu.fi/ Lisenssistä löytyy myös Aikidoliiton kotisivuilta, www.aikidoliitto.fi kohdasta ”Lisenssi”.

Vanhat lisenssinhaltijat joilla on sähköpostiosoite Sporttirekisterissä, ovat 16.12.2011 saaneet lisenssilaskun sähköpostiinsa. Maksaessasi lisenssilaskua, muista EHDOTTOMASTI mainita viitenumero. Viitenumerolla tietosi kohdistuvat rekisteriin annettuihin henkilötietoihin ja näin mm. vakuutusyhtiö saa tiedot ja Aikido-lehtikin tulee sinulle kotiin.

Mikäli et ole saanut laskua sähköpostiisi voit ostaa lisenssin osoitteesta: https://sporttilisenssi.slu.fi/

Aikidolisenssi 2012:

lisenssi vakuutus yhteensä

 • A-lisenssi (yli 18 v.) 22 € 60 € 82 €
 • B-lisenssi (alle 18.v) 13 € 19 € 32 €

Katso vakuutuksen tuoteseloste täältä

Oma tapaturmavakuutus

Jos sinulla on oma tapaturmavakuutus, voit ostaa lisenssin osoitteesta: https://sporttilisenssi.slu.fi/ Kopiota vakuutustodistuksesta ei tarvitse enää lähettää liittoon.

Muistathan, että osallistuttaessa liiton järjestämiin tilaisuuksiin, tulee olla voimassa oleva aikido-lisenssi!

Myös Aikidoliiton graduointituomareilla sekä Japanilaisen opettaja-arvon omaavilla tulee olla voimassaoleva aikidolisenssi ja -vakuutus

Arkisto